Bron van verwondering

Ons gedeeld kunstbezit wordt een nog grotere bron van verwondering als je er meer van weet. Bij het versterken van dit bewustzijn werken wij samen met een expert: kunsthistoricus Peter Hecht, hoogleraar aan de Universiteit Utrecht van 1990 tot 2016.

Bewustwording

Acties

Wij organiseren verschillende acties rond het belang van sterke Nederlandse kunstcollecties. Zo begonnen wij tijdens de eerste coronalockdown in 2020 met de actie Kunst die je bijblijft, een actie die liet zien hoezeer de kunst die wij met elkaar delen ons troost kan bieden in tijden van crisis.

Bekijk onze acties
Cover De Collectie Nederland Is Niet Af

Publicaties

Via publicaties vertellen wij over de verschillende betekenissen die de kunstcollectie van Nederland heeft voor het individu en de samenleving. Dat kunnen artikelen zijn op onze website of in ons Bulletin, maar ook een boek als De Collectie Nederland is niet af, dat gaat over het belang van blijven verzamelen.

Tentoonstellingen

Tentoonstellingen zijn voor ons dé manier om te laten zien wat met hulp van velen mogelijk is. In 2018 organiseerden wij met het Kröller-Müller Museum de tentoonstelling Als kunst je lief is, waarin gesteunde aankopen van de laatste tien jaar waren bijeengebracht.

Bekijk onze tentoonstellingen
Zomercursus 2019 gesprek met Bart Rutten

Lezingen en werkgroepen

Ook via lezingen en werkgroepen werken wij aan het vergroten van betrokkenheid bij ons gezamenlijke kunstbezit. Zo organiseren wij in samenwerking met de Onderzoekschool Kunstgeschiedenis jaarlijks een zomercursus. In 2019 ging die cursus over de presentatie van museale collecties.

Bekijk ook

Wij verzamelen mee

Wij verzamelen mee
Vermeer Het melkmeisje